Noga utvalt av Elwing & Co.

Noga_Utvalt_RGB-250x250Vi på Elwing & Co. vill bli ännu mera miljösmarta. Många konsumenter och uppköpare (inklusive våra anställda) upplever idag ett alldeles för stort utbud av miljö-/eko-/fairtrade-/hållbara produkter och har svårt att förstå vad allting innebär och hitta i ”djungeln”. Som cateringfirma använder vi ett extremt brett sortiment av varor och tjänster, vi vill medverka till att våra kunders konsumtion i längden blir hållbar.

Vi har  ett ”nålsöga” som innebär en typ av egen märkning, ”Noga utvalt av Elwing & Co.”. För att en produkt ska bli noga utvald av oss så måste den ha minst en eller helst flera certifieringar. Vi vill i varje valsituation göra medvetna val. För närvarande ser listan över certifieringar/utvalda produkter ut som följer:

Krav
Ekologiskt
Biodynamiskt
Närodlat (inom 25 mils radie) OBS gäller endast våra grönsaker
EU-krav
EU Ecolabel
Svanen
Svenskt sigill
Fair Trade
MSC märkning (fisk)
ASC
WWF rekommenderar
FSC
PEFC
Svenskt kött
Svensk fågel
Utz-certifiering
Nyckelhålsmärkt
Återvinningsbart
Komposterbart
Bra miljöval
Klimatkompenserat
Vatten från naturlig mineralvattenkälla
Cocoa Life
Annat klimatsmart val (t ex Oumph!)

Maträtter med flera ingredienser i Café Berwalds menyer som har symbolen innehåller minst 50% certifierat innehåll, vi strävar mot att hela tiden öka denna procentsats. I september 2018 har vi många rätter som kommer upp i 70-80% certifierat innehåll. När det gäller drycker eller färdigpackat godis/snacks (t ex på Café Berwald) är alla markerade produkter 100% certifierade. Vi vill i varje valsituation göra medvetna val. När vi nu efter 3 1/2 års arbete utvärderar detta “nålsöga” har vi kommit fram till att det är ett fantastiskt arbetsredskap för oss internt. Vi har blivit vassa på att i varje inköpssituation tänka till en extra gång. 

Finalist, diplomVi blev i september 2018 nominerade och gick till final i kategorin “ÅRETS HÅLLBARA MENY” i samband med Nätverket Hållbara Restaurangers 5-års jubileum. Vårt “nålsöga” Noga Utvalt är det vi nominerats för! Vi gratulerar Junibacken som välförtjänt tog hem priset.