Vanliga frågor

Varför serveras kaffet i engångsmugg?
När besökarna går in för att lyssna på konserten behöver vi plocka all disk, diska och göra snyggt i foajéerna samt duka upp pausserveringen. Skulle vi hantera riktigt porslin riskerar vi att störa konserten vilket vi inte vill. Att vi gör så är också ett önskemål från Sveriges Radio.

Varför ligger inte smörgåsarna och kaffebrödet på porslinsfat?
När besökarna går in för att lyssna på konserten behöver vi plocka all disk, diska och göra snyggt i foajéerna samt duka upp pausserveringen. Skulle vi hantera all mat på riktigt porslin riskerar vi att störa konserten vilket vi inte vill. Att vi gör så är också ett önskemål från Sveriges Radio.

Varför är min favoriträtt slutsåld?
På Berwaldhallen finns ett så kallat mottagningskök. Vi kör ut maten i kylbilar till det lilla mottagningsköket som har begränsade utrymmen i kylarna. När våra gäster beställer mat i förväg vet vi exakt vilka rätter och hur mycket vi ska producera och ta med. Vi tar alltid med mycket mer än vad som förbeställts men eftersom besökarna, klockslagen, konsertlängden, årstiden och annat skiftar och påverkar hur mycket mat och vad som går åt är det väldigt svårt att gissa 100% rätt varje gång. Det innebär tyvärr att vissa rätter tar slut ibland. Du kan påverka det genom att förbeställa maten inför ditt nästa besök. Kaffebröd, snacks, godis samt varm och kall dryck finns alltid och behöver inte förbokas.

Hur kan det bli fullbokat på Bar & Café Berwald?
Vi tar emot matbokningar fram till 24 timmar före konsert. För att ha sittplatser kvar till spontanbesökare låter vi alltid ett antal bord vara obokningsbara. Om det skulle vara fullbokat kan du därför alltid komma och hitta plats när vi öppnar, två timmar före konsertstart. När det är utsålda konserter är det 1.300 gäster och då är det mycket bra att vara ute i god tid. På sommarhalvåret går det bra att sitta på uteserveringen på Mingel (våning +1). Om det är fullbokat ser du det när du väljer dag och inga tider finns kvar i vårt bokningssystem.

När öppnar Café Berwald?
Café Berwald öppnar alltid två timmar innan föreställning och håller öppet i pausen (det är inte alltid paus). Parkett håller alltid öppet. De två övriga våningarna håller öppet beroende på antalet sålda biljetter.

Får man ha egen mat och dryck med sig till Berwaldhallen?
Det är inte tillåtet att förtära egen mat och dryck i foajéerna. Den som uppträder (t ex körgrupper) kan förtära medhavd mat och dryck i backstageområdet.

Har ni alternativ för allergiker?
Vi har alltid alternativ på menyn för den som är gluten- eller laktosintolerant samt vegetarian. Vi rekommenderar dock den som är intolerant/vegetarian att beställa mat i förväg så att den inte tar slut. Det finns också kaffebröd och snacks som är gluten- och laktosfritt. När det gäller andra allergier än gluten eller laktos, är du välkommen att kontakta oss så försöker vi hjälpa dig i den mån vi kan. I varje servering finns information om allergener, fråga vår personal om du har funderingar.

Är menyn fast?
Menyn som du hittar på hemsidan gäller på alla konserter i Berwaldhallens regi, den byts regelbundet. När det är en konsert i extern regi eller om det t ex är en barnkonsert anpassas menyn. I matbokningssystemet ser du vilka rätter som är aktuella för det konsertdatum du önskar boka för.

Serverar Café Berwald ekologisk mat?
Vi försöker i möjligaste mån använda ekologiska råvaror, det handlar bl a tillgång/årstid och vi får löpande statistik från våra leverantörer på hur vi har lyckats med det. Vi har en omfattande miljöplan som vi jobbat efter och utvecklat vidare under många år. Här kan du läsa mer om vårt miljöarbete. Från hösten 2015 kommunicerar vi miljöarbetet genom att vi märker upp innehållet i våra menyer med Noga utvalt av Elwing & Co. Vi har varit medlemmar i nätverket Hållbara restauranger sedan 2015.

Vilken caféenhet är närmast min konsertplats?
När du bokar din mat vill vi veta var du vill sitta. Om du sitter på Parkett äter du förslagsvis på Parkett. Om du sitter på Andra raden är det bäst att äta på Mingel. På första raden har vi ingen matservering, där kan du dock köpa fika, snacks och dryck. Den typen av förtäring behöver aldrig förbokas. Det finns hiss mellan våningarna som kan användas om det skulle vara så att din närmaste caféenhet inte är öppen eller om det är fullbokat.

Kan pausbokningen bli fullbokad?
Antalet pausbokningar vi kan ta emot beror i första hand på hur lång tid det är till paus. Ju längre tid, desto fler bord hinner vi förbereda. Det är därför du ibland kan se obokade bord i pausen.

Kan jag boka servering till pausen via mail?
Pausförtäring beställs och betalas alltid på plats i Berwaldhallen. Du kommer att bli tilldelad en bordsplats när du förbokar (kan vara en plats vid cafébord eller ståbord, flera sällskap kan dela upphämtningsplats). I och med att du betalar din bokning behöver du inte besöka kassan igen utan kan gå direkt till ditt bokade bord där det du beställt står uppställt och serverat.

Varför är det bra att förbeställa?
På Berwaldhallen finns ett så kallat mottagningskök. Det innebär att all mat som serveras på Café Berwald produceras i våra lokaler i Solna. Vi kör sedan maten i kylbilar till det lilla mottagningsköket som har begränsade utrymmen i kylarna. När våra gäster beställer mat i förväg vet vi exakt vilka rätter och hur mycket vi ska producera och ta med. Vi tar alltid med mycket mer än vad som förbeställts men eftersom besökarna, klockslagen, konsertlängden, årstiden och annat påverkar hur mycket mat och vad som går åt är det väldigt svårt att gissa 100% rätt varje gång. Det innebär att vissa rätter tar slut ibland. Du kan påverka det genom att förbeställa maten inför ditt nästa besök. Kaffebröd, snacks, godis samt varm och kall dryck finns alltid och behöver inte förbokas.

Har jag några fördelar av att vara abonnent?
Om du är abonnent kan du ta del av våra abonnenterbjudanden som du hittar här.